Hitta hit

Kragenäs ligger vid kusten i Bohuslän i Tanums kommun, ca 14 mil norr om Göteborg. På den här sidan kan du få en beskrivning hur du tar dig till lägerområdet med bil eller privat buss och med kollektivtrafiken i Västra Götaland (Västtrafik).

Kragenäs
Myren 3
457 91 Tanumshede
För övergripande karta, se Google maps.
Koordinater för lägerområdet:
N58° 47.940′ / 58°47’56.4″N
E011° 13.600′ / 11°13’36.0″E

Bil eller privat buss

1. Söderifrån: kör E6 norrut mot Oslo. Österifrån: följ länsväg 163-166 västerut mot E6. Fortsätt norrut på E6 mot Oslo.
  2. När du har passerat Tanumshede, fortsätt ytterligare ca 10 km och ta avfart 108, skyltat Resö. Vägen härefter är dåligt upplyst, så vidta försiktighet om du kör kvällstid.
  3. Fortsätt skyltning mot Resö/Tanumshede i de följande rondellerna. Fortsätt skyltning åt höger mot Resö när vägen delar sig.
  4. Efter ca 1,5 km möts du av skylten GBG-Scouternas Kragenäs. För att komma till gästparkeringen, sväng vänster och följ vägen.
  5. Om du vill komma till Pannbergsstugan fortsätter du längs vägen istället för att svänga av vid skylten GBG-Scouternas Kragenäs. Ta istället nästa avfart åt vänster (innan bron till Galtö) och därefter vänster igen mot en vägbom. Håll därefter till höger tills vägen tar slut.

Kollektivtrafik
Närmaste busshållplats med kollektivtrafiken (Västtrafik) heter Kragenäs vägskäl. Hållplatsen är belägen på gångavstånd, ca 3 km, från lägerområdet. Alternativt finns busshållplatsen Lurmotet ca 5 km från lägerområdet.

Närmaste tågstation heter Överby station och ligger ca 8 km från Kragenäs. Även denna station hanteras av Västtrafik. Mer information om biljetter och tider finns på Västtrafiks hemsida.