Uppdrag

Kragenäs – vi utvecklar tillsammans

Kragens är ett lägerområde under konstant utveckling. Från att ha varit en plats där kårer har haft möjlighet att hyra lägerängar har det nu gått till att vara en anläggning där gästerna erbjuds ett brett utbud med service till alla gäster.

Sedan några år tillbaka finns det kragenäsare på plats; ungdomar som jobbar för Kragenäs och samtidigt får möjlighet till en rolig upplevelse som lägerfunktionärer kombinerat med en viss ersättning.

Det finns nu möjlighet att vara med i det utvecklande arbetet att fortsätta skapa en av Sveriges bästa lägerplatser! Vi som engagerar oss i Kragenäs söker fler personer som vill vara med, allt från att vara kragenäsvärd på Kragenäs sommartid, åka på läger som funktionär, engagera sig i ett projekt eller vara med i någon av Kragenäs arbetsgrupper.

Exempel på roller

Program

Har du ett speciellt program du vill få möjlighet att utveckla, vill du vara med i Kragenäs programgrupp eller vill du bara vara funktionär på plats och genomföra? Här finns alla möjligheter att vara med!

• Smedja – idag finns utrustning till en smedja på Kragenäs och vi söker dig som har kunskaper kring smedjor och vill hjälpa till att utveckla den befintliga utrustningen till en aktivitet för Kragenäs gäster.
  • Skattjakt – för dig som tycker om att tänka ut finurliga ledtrådar och fantasifulla lösningar till en skattjakt på lägerområdet.
  • Kajaker – det finns idag en arbetsgrupp som planerar inköp av kajaker till Kragenäs. Anslut dig till gruppen och var med i planeringsarbetet med alltifrån val av kajaker till bygge av sjöbod för förvaring.

Mat

Idag erbjuds alla Kragenäs gäster att köpa mat som levereras direkt till lägerområdet. Ta chansen att få vara med och påverka hur Kragenäs matservice kan utvecklas och bli ännu bättre!

• Kragnäs kokbok – har du roliga receptidéer som är anpassade för läger? Var med i skapandeprocessen av Kragenäs helt egna kokbok som lägergästerna kommer använda under sommaren och utmana dig själv i att skapa flera olika rätter av samma grundingredienser så att scoutpatrullen själv kan bestämma vad de vill äta.
  • Matplanering – var med och planera vilken mat som ska köpas in, vilka mängder, vilka dagar ska det levereras osv.
  • Specialkost – självklart ska Kragenäs gäster endast erbjudas det bästa i matväg! Vill du vara med från början, dels i anpassning av Kragenäs kokbok för att undvika visst behov av specialkost men också genom att göra det enkelt att  byta ut och anpassa vid de tillfällen det behövs andra ingredienser? Sök i så fall till den här funktionen!
  • Matfunktionär – var med när det händer, på plats under sommaren där du tar emot leveranser och delar ut maten till gästerna.

Bygga och utveckla

Mycket av utvecklingen på Kragenäs kräver anpassning av byggnader och utveckling av nya funktioner. Det finns idag planer på att utveckla byggnader för mathantering och programfunktionen samt att skapa bättre boende för kragenäsare, kragenäsvärdar och alla kragenäsfunktionärer.

• Byggprojektering – det kommer att tillsättas projektgrupper som kommer att hålla ihop byggnation av de projekt Kragenäs har framför sig. Är du duktig inom byggnation, planering och administration av byggprojekt är detta en perfekt roll för dig!
  • Bygg – tycker du det är kul att bygga, är du duktig snickare eller vill du vara med i ett team där du kan lära dig? Kragenäs kommer att anlita entreprenörer som gör mycket jobb men en del arbeten kommer att behöva göras med ideella krafter. Om du är intresserad, häng på!

Tycker du att utvecklingen av Kragenäs låter rolig och vill vara med, tveka inte att höra av dig, antingen genom att fylla i ansökningsformuläret eller genom att skicka ett mail till kragenas@gbgscout.se. Berätta om dig själv, vad just du är intresserad av och vad du vill göra för Kragenäs så blir du kontaktad inom kort! Du ges alla förutsättningar och resurser för att utveckla din idé, lära känna nya människor och ha kul på Kragenäs. Vi som engagerar oss i Kragenäs träffar nya personer löpande så skicka din intresseanmälan så snart som möjligt!